Valmentajan blogi

Vuorovaikutusta tapahtuu jatkuvasti halusimme tai emme. Valmentaja on vuorovaikutuksessa valmennettavan lisäksi koiraan, vaikka ei varsinaisesti toimi koiran kanssa. Tässä kirjoituksessa tarkastellaan erityisesti valmentajan ja valmennettavan välistä vuorovaikutusta. Tutustu myös aikaisempiin kirjoituksiin *5 vinkkiä valmentajan vuorovaikutukseen*...

Vuoden viimeisessä blogikirjoituksesta saat apuvälineitä oman toiminnan reflektointiin. Joulukuun loppu on monilla kuluneen vuoden yhteenvedon aikaa ja itsereflektio sopii siihen myös loistavasti. Mitä paremmin tunnet ja ymmärrät itseäsi, sitä paremmin voit ohjata omaa toimintaasi ja vaikuttaa omaan ympäristöösi.

Miten suunnittelet treenit? Pidemmälle aikavälille, yksittäisille treenikerroille vai menet enemmän fiiliksen mukaan? Yhtä ja oikeaa vastausta siitä, miten treenit tulee suunnitella ei ole, mutta se mihin keskityt luonnollisesti vahvistuu eli suunnitelmallisuutta ainakin jossain määrin tarvitaan, mikäli olet asettanut tavoitteita harrastukselle.

Mitä tehdä, jos vuorovaikutus takkuaa? Tuntuuko joskus, että vastapuoli ei ymmärrä viestiäsi tai et koet vuorovaikutustilanteen syystä tai toisesta epämiellyttäväksi. Kyse ei todennäköisesti ole siitä, että toinen osapuoli on tahallaan hankala tai inhottava, vaan enemmän siitä, ettei viesti kulje puolin ja toisin niin kuin se on tarkoitettu....

Liian vähän talkoolaisia. Kellään ei ole aikaa. Miksi aina samat aktiivit tekee kaiken? Tuttuja kommentteja varmasti monelle. Jokainen joutuu priorisoimaan omaa ajankäyttöään ja erilaisissa elämänvaiheissa aikaa voi olla eri tavalla käytössä. Jokainen toimii myös omien motiivien pohjalta ja olisikin tärkeää pohtia miten seuratoiminnassa voisi...

Onko sulla joku unelma? Sellainen tapahtuma tai hetki, josta haaveilet, mutta et tiedä olisiko se sinulle mahdollista. Omia unelmiaan voi ja pitää tavoitella - mitäänhän ei voi saavuttaa, jos ei edes yritä. Se, että toteutuuko unelma nyt vai joskus tulevaisuudessa, on kiinni käytettävistä resursseista.

Tuntuuko susta siltä, että sua ja sun koiraa huomioidaan treeneissä yksilöinä? Onko sulla kokemuksia siitä, että kaikille suositellaan samaa vai ootko löytänyt sellaisen valmentajan, joka tunnistaa just sun ja sun koiran vahvuudet ja tarpeet?

Vuorovaikutus on keskiössä kaikissa kohtaamisissa ihmisten välillä. Itseä se on kiinnostanut kovasti ehkä senkin takia, että haluan hioa omia vuorovaikutukseni taitoja, jotta voisin valmentajana ja kouluttajana tukea muita saavuttamaan oman potentiaalinsa ja tehdä harjoittelusta mieluista kaikille siihen osallistuville.