Koirakon mieli: 5 tapaa viettää ystävänpäivää yhdessä koiraystäväsi kanssa

12.02.2024

Joka päivä on ystävänpäivä parhaan koiraystäväsi kanssa, mutta voisitko tänään 14.2. varata teille erityisen kahdenkeskisen hetken? Siis sellaisen hetken, jossa olet 100% läsnä ja olisit kiitollinen siitä yhteisestä hetkestä, minkä aikataulustasi varasit. Alla viisi ideaa, mitä voit hyödyntää tai keksiä kokonaan oman!

#01 Aistimusten lenkki

Lähtekää yhdessä ulos rauhalliseen tai sellaiseen ympäristöön, jossa sinulla on helppo keskittyä. Pysähtykää ja anna koirasi aistia ympäristöä. Keskity myös itse avaamaan kaikki aistisi: mitä näet, mitä kuulet, mitä haistat ja mitä tunnet. Löysitkö ympäristöstä jotain uutta, kun keskitit kaiken energiasi aistimiseen. Valitse kerrallaan yksi aisti, jolloin sinulla on helpompi keskittyä siihen.

#02 Leikitään yhdessä

Valitse koirasi lempilelu tai -lelut. Varaa leikille aikaa vähintään 10 minuuttia. Vinkki! Käytä ajastinta, jos ajan hahmottaminen on haastavaa. Tällöin voit keskittyä leikkiin 100% kellon vilkuilun sijaan. Leiki koirasi kanssa juuri sillä tavoin kuin se on koirallesi mielekästä. Keskity vain ja ainoastaan leikkiin ja havainnoimaan koirasi toimintaa. Mistä se erityisesti pitää ja mikä innostaa?

#03 Raksun toimitus

Pohdi ensin kuinka monella eri tavalla voit toimittaa koirallesi raksun tai namin? Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja anna palaa! Toteuta sitten keksimäsi tavat ja havainnoi mistä koirasi piti eniten.

#04 Rauhallinen hetki

Asetu lähelle koiraasi (etäisyys riippuu koirasi mukavuusalueesta) ja ota rento asento. Sulje silmäsi ja keskity kuuntelemaan koirasi hengitystä. Jos se on niin hiljaista, että ei kuulu, keskity kuuntelemaan ympäristön muita ääniä. Mikäli ajatuksesi harhautuu johonkin muualle, palauta se lempeästi takaisin.

#05 Koira päättää

Jos koirasi osaisi puhua, mitä se toivoisi, että tekisitte yhdessä? Pohdi aktiviteettia koiran näkökulmasta ja jätä omat mieltymykset sivuun.

P.S Vinkit sopivat myös joka päiväisiksi, joten älä suotta odota vuotta seuraavaan yhteiseen hetkeen…

Kirjoittaja on agility- ja hoopersvalmentaja sekä psyykkinen valmentaja Tiina Wikström. Teksti on alunperin julkaistu sivustolla voimakko.fi 14.2.2023. Tekstiä on päivitetty uudelleen julkaisun yhteydessä.