HARJOITUSKIRJA

AGILITYTREENIT 40 - TREENI-IDEAA NELJÄLLE HYPPYESTEELLE

Tämä sähköinen harjoituskirja on sinulle, joka kaipaat omatoimiseen harjoitteluun tai sinulle, joka kaipaat omaan valmennukseen treeni-ideoita hyppyesteille.

Harjoituskirja sisältää 39 erillistä harjoitusta neljälle hyppyesteelle ja lopussa haasteharjoituksen seitsemälle esteelle. Harjoitusten pituus on suurimmassa osassa harjoituksia 3-6 estettä. Lisäksi osassa harjoituksia on erillinen vinkkiosio, jonka avulla saat lisäapuja omaan treeniin joko pohdittavaksi tai toteutettavaksi.

Harjoituskirja ei sisällä ohjeita miten yksittäisiä taitoja harjoitellaan tai miten harjoitukset tulisi ohjata. Sen sijaan se tarjoaa sinulle ohjaajana mahdollisuuden pohtia oman koirasi linjoja ja miten ohjaajana voit tukea koiran suoriutumista. Harjoituskirja auttaa sinua myös tunnistamaan olemassa olevia taitoja sekä vielä mahdollisesti vahvistettavia taitoja.

Harjoituksissa on käytetty pääsääntöisesti neljää hyppyestettä. Mikäli sinulla ei ole kaikkia saatavilla, voit soveltaa harjoituksia esimerkiksi korvaamalla hypyn kiertotehtävällä. Harjoituksissa tarvittavan kentän koko vaihtelee 12-16x18-30 metrin välillä, mutta kaikki harjoitukset voidaan muokata tai paloitella pienempiin käytössä olevaan tilaan sopiviksi.

AGILITYTREENIT - 40 treeni-ideaa neljälle hyppyesteelle - sähköisen harjoituskirjan hinta on 19,90 eur sis alv 10%


Katso alta esimerkkisivuja harjoituskirjasta.


AGILITYTREENI-IDEAT HARJOITUSKIRJASTA KYSYTTYÄ

Kenelle harjoituskirja sopii?

Harjoituskirja ei sovellu alkeisopetukseen eikä siinä ole ohjeita miten opetat koirallesi taitoja, Sen sijaan harjoituskirja soveltuu sinulle, joka 

 • haluat tunnistaa mitä taitoja harjoituksissa tarvitaan ja mitkä valinnat sopisivat sinun koiralle parhaiten,
 • kaipaat lyhyitä helposti toteutettavia harjoituksia omatoimiseen harjoitteluun tai 
 • toimit valmentajana ja haluat käyttää harjoituksia omien valmennusten suunnittelussa apuna.

Jos et ole varma sopiiko harjoituskirja sinulle, voit aina olla yhteydessä minuun sähköpostitse tiina@twacoaching.fi

Miten käytän harjoituskirjaa?

 1. Tutustu ensin harjoituksiin.
 2. Valitse sen hetkisiin tavoitteisiin sopiva harjoitus.
 3. Tunnista mitä taitoja harjoituksessa tarvitaan ja miten toimit ohjaajana (hyödynnä mielikuvaharjoittelua!). Voit piirtää harjoituksiin koiran linjat sekä kirjoittaa omia muistiinpanoja.
 4. Rakenna harjoitus ja käy läpi vielä oma toiminta ohjaajana.
 5. Pilko harjoitus sellaisiin osiin, että koiralla on mahdollista onnistua.
 6. Tee harjoitus ja palkkaa koira.
 7. Kirjoita ylös muistiinpanot harjoituksesta ja sen tekemisestä (voit kirjoittaa myös sähköisesti).
 8. (Muuta harjoitus peilikuvaksi tai toteuta peilikuvaharjoitus seuraavalla kerralla.)

Mistä tiedän mikä harjoitus on meille sopiva?

Kannustan tutustumaan harjoituskirjan tehtäviin ja tunnistamaan taitoja, jotka jo osaatte. Pohdi sitten kunkin harjoituksen kohdalla mitkä osat jo osaatte ja mitä tulisi vahvistaa ennen kuin lähdet tekemään koko harjoitusta. Jos joku tehtävä ei onnistu, mieti ensin oliko tehtävä koiran nykyiseen taitotasoon nähden liian vaikea ja annoitko ohjaajana koiralle oikeat vihjeet ajoissa.

Entä, jos tarvitsen apua harjoittelussa?

Mikäli sinulla on jo valmentaja, voit kääntyä hänen puoleen ja keskustella miten asian kanssa kannattaisi edetä.

Halutessasi työskennellä kanssani, voin auttaa sinua etäyhteyksin. Etävalmennus voisi esimerkiksi sisältää alkukeskustelun toiveista ja tavoitteista, valmiin treenisuunnitelman yhdeksi tai useammaksi kerraksi ja omatoimisen harjoittelun jälkeen harjoituksen analysoinnin sekä jatkoharjoitteet. Mikäli olet kiinnostunut etävalmennuksesta, laita viestiä tiina@twacoaching.fi. 

Voinko jakaa harjoituskirjaa eteenpäin?

Harjoituskirja on tarkoitettu sinulle itsellesi joko agilityharrastajana tai -valmentajana tuomaan ideoita treeneihin. Työkirjan tai sen yksittäisten sivujen kopioiminen ja jakaminen on kiellettyä.

Miten saan harjoituskirjan itselleni?

Klikkaa itsesi alla olevasta linkistä TWA Coachingin verkkokauppaan. Maksun jälkeen harjoituskirja on ladattavissa joko selaimesta oston vahvistuksesta tai sähköpostiin toimitettavan kuitin linkistä. Huomaathan, että harjoituskirja tulee ladata kolmen päivän kuluessa ostosta. Mikäli sinulla on haasteita oston tai harjoituskirjan lataamisen kanssa, laita minulle viestiä tiina@twacoaching.fi

TESTAAJIEN PALAUTTEITA HARJOITUSKIRJASTA:

"Nämä tuli juuri tarpeeseen meille - omalla pihalla mahtuu monet näistä harjoituksista tekemään. Kiitos!" Mervi

"Musta vaikeinta on keksiä harjoituksia tai hahmottaa miten ne esteet pitää laittaa, jotta voin harjoitella vaikka inniä. Tiinan kirja auttaa tunnistamaan mihin sopisi mikäkin ohjaus (tämä on itselle vaikeaa edelleen..) ja sitten voi käydä just sitä treenaamassa." Satu

"Iso apu minulle kouluttajana - voin harjoituskirjan avulla suunnitella treenejä omalle ryhmälle." Niina


HUOMAATHAN, ETTÄ OHJAAJANA OLET AINA VASTUUSSA HARJOITTELUN TURVALLISUUDESTA. VARMISTA, ETTÄ RAKENTAMASI HARJOITUS ON JUURI SINUN KOIRASI LIIKKUMINEN JA OMINAISUUDET SEKÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAT ESTEET HUOMIOIDEN TURVALLINEN.