Hei,

Olen Tiina Wikström, porvoolainen valmentaja ja pitkän linjan koiraharrastaja. Olen suorittanut AVA3-pätevyyden ja toimin lajiliittomme liittokouluttajana. Lisäksi olen fysioterapeutti. 

Valmentajana pääsen ilokseni mukaan monen valmennettavani polulle oli kyse laji- tai fysiikkaharjoittelusta. Valmentajana pyrin löytämään jokaiselle oman tavan harjoitella ja autan valmennettavia havaitsemaan omia vahvuuksiaan ja harjoittelemaan ne huomioiden. Minun mielestä harjoittelun pitää olla mielekästä ja kehitystä tapahtuu onnistumisten kautta. Jotta taitoja voidaan kehittää, tarvitaan myös sopivaa haastamista ja tavoitteenani on löytää jokaiselle valmennettavalle sopiva haastetaso.Hei

Työurani olen tehnyt pääasiassa yritysmyynnin parissa rahoitusalalla. Vuonna 2017 hyppäsin tuntemattomaan ja aloitin fysioterapian opinnot, jotka valmistuivat toukokuussa 2020. Oma polkuni on kulkenut monia reittejä niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Omaa toimintaa ja osaamistani haluan kehittää jatkuvasti. 

Agilityvalmentajana olen toiminut teini-iästä lähtien pääasiassa seuravalmentajana. Oman valmentajuuden kehittäminen käynnistyi varsinaisesti vuonna 2017, jolloin sain AVA2-pätevyyden ja jolloin aloin tietoisesti kehittämään itseäni valmentajana. Olen osallistunut laaja-alaisesti erilaisiin koulutuksiin viimeisen viiden vuoden aikana. Mukaan mahtuu niin eläimen oppimiseen, ihmisen fysiikkaharjoitteluun ja valmentamiseen liittyviä kursseja. 

Agilityvalmentajana valmennan kaiken tasoisia koirakoita eli valmennuksiini voit osallistua olit vasta-alkaja tai jo korkealla tasolla kisaava. Nuorten ohjaajien valmennus on erityisesti lähellä sydäntäni. Olen saanut myös liittokouluttajan oikeudet ja pidän mielelläni valmentajien koulutuksia. Minusta on mahtavaa päästä kehittämään agilitya lajina valmennustoiminnan kautta.

Fysiikkavalmennuksessa haluan, että liikkuminen on mielekästä ja jokaiselle löydetään se oma tapa liikkua oli kyse yleisesti liikunnan lisäämisestä tai suorituskyvyn lisäämisestä. Pienryhmissä koen, että ilmapiirillä ja ryhmädynamiikalla on iso rooli onnistumisessa, joten  pyrin luomaan innostavan harjoitteluympäristön niin pienryhmissä kuin yksilön kanssa harjoitellessa.

Yhdessä valmentajakollega Kerttu Kaikkosen kanssa keskustelemme koirista ja harrastamisesta Koira ohjaksissa podcastissa. Jos et ole vielä tutustunut siihen, löydät podcastin Podbeanista podin omalta sivulta sekä Spotifysta ja Applen podcasteista.

Jokainen oma koira on opettanut minulle valtavasti, mutta eniten olen oppinut valmennettaviltani ja heidän koiriltaan. Olisinko minä sopiva valmentaja myös teidän yhteiselle polulle?


KOULUTUKSENI JA KOKEMUKSENI

 • Valmennus- ja koulutuspalvelut päätoimisesti 2022 lähtien

 • Valmentajarengas päävalmentaja 2021 (Suomen Agilityliitto ry)

 • Pro Dog Trainer Geek 2021 (Absolute Dogs), syventävä kurssi koiran oppimiseen ja kouluttamiseen

 • Pro Dog Trainer 2021 (Absolute Dogs)
 • Mentorikoulutus 2020 (Suomen Valmentajat ry), 20h koulutus, joka antaa työkaluja sekä valmentajana että mentorina toimimiseen.
 • AVA3-pätevyys 2020 (Suomen Agilityliitto ry), tällä hetkellä korkeimman tason agilityvalmentajan pätevyys.
 • VoimanPolku-valmentaja 2020 (Varalan Urheiluopisto), 5x3h koulutus, jossa keskitytään voimaharjoitteluun perusmotoriikan ja -taitojen pohjalta.
 • Fysioterapeutti AMK 2020 (Jyväskylän ammattikorkeakoulu), fysioterapian erityisosaamisalueita ovat muun muassa liikkuminen, terveys ja toimintakyky. 
 • Liikuntapsykologian perusopinnot 2020 (Jyväskylän avoin yliopisto) 25 op, opinnot käsittelevät teemoja urheilusuorituksia edistävät psyykkiset taidot, ryhmäilmiöt, tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä liikuntamotivaation edistäminen.
 • Mindful Athlete - verkkokoulutus 2020 
 • TULE-koulutukset mm. Functional Foot Map 2020, 1 pvä & Shoulder Clinic 2019, 3 pvä
 • Hyvinvointia kehon keskustan ja hengityksen kautta 1 pvä 4/2019
 • Valmennuspalvelut toiminimellä sivutoimisesti vuodesta 2017 lähtien
 • AVA2-pätevyys 2017 (Suomen Agilityliitto ry)

ELÄMÄNI KOIRAT

Onni 2021-


Riemu 2021-


Stella 2018-

Kromfohrländer Stella on ensimmäinen eri rotuinen koira ja ensimmäinen narttu koira perheessämme. Stellan polku on ollut haasteellinen, mutta varsin opettavainen. Stella oppii supernopeasti asioita, mutta ottaa ympäristöstä paljon häiriötä. Stellan kanssa on keskitytty harjoittelemaan erityisesti suullisia käskyjä. 

Sören 2016-

Isovillakoira Sören on kotona rauhallinen, mutta kiihtyy nollasta sataan heti, jos mitään tapahtuu. Sörenin kanssa on keskitytty agilityyn. Sören on opettanut valtavasti vireen vaikutuksesta suoritukseen ja ohjauksen rytmityksestä. 

Åke 2014-

Isovillakoira Åke on erityinen ja Åkella on aina ihan omat jutut, joita muut ei ymmärrä. Harrastusrintamalla Åke nauttii palloleikeistä ja yksin puuhastelusta. Yhteiset harrastukset agilityn ja tokon parissa onnistuvat pienissä pätkissä hyvin suunniteltuina. Åke on opettanut valtavasti kärsivällisyyttä sekä kotona että harrastuksissa. 

Svante 2011-

Isovillakoira Svante on ensimmäinen maksikoirani ja on opettanut valtavasti ison ja pitkälaukkaisen koiran kanssa agilityn harrastamisesta. Svante on ollut unelmien ensimmäinen harrastusisovillakoira, koska Svante on soveltunut kaikkiin lajeihin, joita sen kanssa on kokeiltu.

Bamse 2008-

Kääpiövillakoira Bamse on oman tien kulkija. Agilityä ja rally-tokoa kokeiltiin ja onnistumisiakin saatiin, mutta Bamsea ei oikein saatu innostumaan yhteisistä harrastuksista.. Sairastumisen jälkeen Bamse jäi kotikoiraksi ja nauttii tällä hetkellä eläkepäivistä vanhempieni seurassa. 

Sisu 2007-2021

Keskikokoinen villakoira Sisu on ollut hyvin opettavainen koira. Sisun kanssa treenattiin tavoitteellisesti pennusta lähtien. Siinä vaiheessa oma tietotaitoni oli vajavainen ja Sisulle onnistuttiin saamaan sekä lähtö- että kontaktiongelmat, joten harjoiteltiin alemmissa luokisssa kisaamista paljon. 

Murr 2007-2018

Kääpiövillakoira Murr oli perheemme ensimmäinen ajatuksella agilityyn koulutettu koira. Murr antoi aina palautetta myöhässä olevasta ohjauksesta ja epäselvistä vihjeistä. Murr kisasi puolisoni kanssa 3-luokassa.

Viljami 2001-2016

Kääpiövillakoira Viljami oli mahtava persoona hyvässä ja pahassa. Viljami tykkäsi olla ihmisen lähellä, mutta löysimme yhteisen sävelen agilityssä ja Viljamin itseluottamuksen ja nousimme nopeasti 3-luokkaan. 

Kohteen yksityiskohdat

Trick 1996-2012

Keskikokoinen villakoira Trick oli ensimmäinen agilitykoirani. Trickin kanssa keskityttiin vain agilityyn ja edettiin hurjan nopeasti. Trickin kanssa kisattiin 3-luokassa vuosina 2002-2005. 

Kohteen yksityiskohdat

Söpö 1991-2001

Keskikokoinen villakoira oli ensimmäinen oma koirani, jonka sain pitkän taivuttelun jälkeen. Söpö on syy miksi aloitin koiraharrastuksen, koska halusin harrastaa Söpön kanssa yhdessä. Sen kanssa pääsin kokeilemaan monia lajeja.