Kuka olen?

Olen porvoolainen valmentaja ja pitkän linjan koiraharrastaja. Valmentajana pääsen ilokseni mukaan monen valmennettavani polulle oli kyse laji- tai fysiikkaharjoittelusta. Valmentajana pyrin löytämään jokaiselle oman tavan harjoitella ja autan valmennettavia havaitsemaan omia vahvuuksiaan ja harjoittelemaan ne huomioiden. Minun mielestä harjoittelun pitää olla mielekästä ja kehitystä tapahtuu onnistumisten kautta. Jotta taitoja voidaan kehittää, tarvitaan myös sopivaa haastamista ja tavoitteenani on löytää jokaiselle valmennettavalle sopiva haastetaso.

Työurani olen tehnyt pääasiassa yritysmyynnin parissa rahoitusalalla. Vuonna 2017 hyppäsin tuntemattomaan ja aloitin fysioterapian opinnot, jotka valmistuivat toukokuussa 2020. Tällä hetkellä työskentelen fysioterapeuttina. Oma polkuni on kulkenut monia reittejä niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Omaa toimintaa ja osaamistani haluan kehittää jatkuvasti. 

Agilityvalmentajana olen toiminut teini-iästä lähtien pääasiassa seuravalmentajana. Oman valmentajuuden kehittäminen käynnistyi varsinaisesti vuonna 2017, jolloin sain AVA2-pätevyyden ja jolloin aloin tietoisesti kehittämään itseäni valmentajana. Olen osallistunut laaja-alaisesti erilaisiin koulutuksiin viimeisen viiden vuoden aikana. Mukaan mahtuu niin eläimen oppimiseen, ihmisen fysiikkaharjoitteluun ja valmentamiseen liittyviä kursseja. 

Agilityvalmentajana valmennan kaiken tasoisia koirakoita eli valmennuksiini voit osallistua olit vasta-alkaja tai jo korkealla tasolla kisaava. Nuorten ohjaajien valmennus on erityisesti lähellä sydäntäni. Olen saanut myös liittokouluttajan oikeudet, joten pidän mielelläni valmentajien koulutuksia. Minusta on mahtavaa päästä kehittämään agilityä lajina valmennustoiminnan kautta.

Fysiikkavalmennuksessa haluan, että liikkuminen on mielekästä ja jokaiselle löydetään se oma tapa liikkua oli kyse yleisesti liikunnan lisäämisestä tai suorituskyvyn lisäämisestä. Pienryhmissä koen, että ilmapiirillä ja ryhmädynamiikalla on iso rooli onnistumisessa, joten  pyrin luomaan innostavan harjoitteluympäristön niin pienryhmissä kuin yksilön kanssa harjoitellessa.

Muutosprosesseissa tavoitteenani on auttaa valmennettavaa löytämään omien arvojensa mukaiset syyt liikkua tai tehdä muutoksia elämässään. Pohjaan oman ajattelun hyväksymis- ja omistautumisterapiaan, johon olen perehtynyt muun muassa opinnäytetyön kautta.

Alta voit lukea lisää viimeisimmistä koulutuksistani ja elämäni koirista. Jokainen oma koira on opettanut minulle valtavasti, mutta eniten olen oppinut valmennettaviltani ja heidän koiriltaan. 

KOULUTUKSENI

Fysioterapeutti AMK 2020

Jyväskylän ammattikorkeakoulu 210 op. Fysioterapian erityisosaamisalueita ovat muun muassa liikkuminen, terveys ja toimintakyky. 

Liikuntapsykologian perusopinnot 2020

Jyväskylän avoin yliopisto 25 op. Opinnot käsittelevät teemoja urheilusuorituksia edistävät psyykkiset taidot, ryhmäilmiöt, tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä liikuntamotivaation edistäminen.

Yksittäisiä muita koulutuksia


Mindful Athlete - verkkokoulutus

Functional Foot Map 1 pvä 01/2020

Shoulder Clinic 3 pvä 11/2019
Hyvinvointia kehon keskustan ja hengityksen kautta 1 pvä 4/2019

ELÄMÄNI KOIRAT

Stella 2018-

Kromfohrländer Stella on ensimmäinen eri rotuinen koira ja ensimmäinen narttu koira perheessämme. Stellan polku on ollut haasteellinen, mutta varsin opettavainen. Stella oppii supernopeasti asioita, mutta ottaa ympäristöstä paljon häiriötä. Stellan kanssa on keskitytty harjoittelemaan erityisesti suullisia käskyjä. 

Sören 2016-

Isovillakoira Sören on kotona rauhallinen, mutta kiihtyy nollasta sataan heti, jos mitään tapahtuu. Sörenin kanssa on keskitytty agilityyn. Sören on opettanut valtavasti vireen vaikutuksesta suoritukseen ja ohjauksen rytmityksestä. 

Åke 2014-

Isovillakoira Åke on erityinen ja Åkella on aina ihan omat jutut, joita muut ei ymmärrä. Harrastusrintamalla Åke nauttii palloleikeistä ja yksin puuhastelusta. Yhteiset harrastukset agilityn ja tokon parissa onnistuvat pienissä pätkissä hyvin suunniteltuina. Åke on opettanut valtavasti kärsivällisyyttä sekä kotona että harrastuksissa. 

Svante 2011-

Isovillakoira Svante on ensimmäinen maksikoirani ja on opettanut valtavasti ison ja pitkälaukkaisen koiran kanssa agilityn harrastamisesta. Svante on ollut unelmien ensimmäinen harrastusisovillakoira, koska Svante on soveltunut kaikkiin lajeihin, joita sen kanssa on kokeiltu.

Bamse 2008-

Kääpiövillakoira Bamse on oman tien kulkija. Agilityä ja rally-tokoa kokeiltiin ja onnistumisiakin saatiin, mutta Bamsea ei oikein saatu innostumaan yhteisistä harrastuksista.. Sairastumisen jälkeen Bamse jäi kotikoiraksi ja nauttii tällä hetkellä eläkepäivistä vanhempieni seurassa. 

Sisu 2007-

Keskikokoinen villakoira Sisu on ollut hyvin opettavainen koira. Sisun kanssa treenattiin tavoitteellisesti pennusta lähtien. Siinä vaiheessa oma tietotaitoni oli vajavainen ja Sisulle onnistuttiin saamaan sekä lähtö- että kontaktiongelmat, joten harjoiteltiin alemmissa luokisssa kisaamista paljon. 

Murr 2007-2018

Kääpiövillakoira Murr oli perheemme ensimmäinen ajatuksella agilityyn koulutettu koira. Murr antoi aina palautetta myöhässä olevasta ohjauksesta ja epäselvistä vihjeistä. Murr kisasi puolisoni kanssa 3-luokassa.

Viljami 2001-2016

Kääpiövillakoira Viljami oli mahtava persoona hyvässä ja pahassa. Viljami tykkäsi olla ihmisen lähellä, mutta löysimme yhteisen sävelen agilityssä ja Viljamin itseluottamuksen ja nousimme nopeasti 3-luokkaan. 

Trick 1996-2012

Keskikokoinen villakoira Trick oli ensimmäinen agilitykoirani. Trickin kanssa keskityttiin vain agilityyn ja edettiin hurjan nopeasti. Trickin kanssa kisattiin 3-luokassa vuosina 2002-2005. 

Söpö 1991-2001

Keskikokoinen villakoira oli ensimmäinen oma koirani, jonka sain pitkän taivuttelun jälkeen. Söpö on syy miksi aloitin koiraharrastuksen, koska halusin harrastaa Söpön kanssa yhdessä. Sen kanssa pääsin kokeilemaan monia lajeja.