BLOGI

Gamblers, Snooker? Siis mitä, häh? Tuntuuko, että olet ihan pihalla games-lajeista? Jos olet, olet oikeassa paikassa. Tein sinulle nimittäin yksinkertaistetun version niiden kulusta. Mikäli olet games-lajien asiantuntija, voit jättää tämän kirjoituksen väliin.

Miten agilitysäännöt muuttuivat? Vaikuttaako se treenaamiseen, jos ei kisaa? Mitä minun pitäisi asiasta tietää? Kokosin sinulle vuodenvaihteessa voimaan astuneista sääntömuutoksista koosteen, josta löydät isoimmat muutokset nopeasti. Yksityiskohtaisemmat tiedot agilitysäännöstön muutoksista löydät Suomen Agilityliiton sivuilta.

Vuoden viimeisessä blogikirjoituksesta saat apuvälineitä oman toiminnan reflektointiin. Joulukuun loppu on monilla kuluneen vuoden yhteenvedon aikaa ja itsereflektio sopii siihen myös loistavasti. Mitä paremmin tunnet ja ymmärrät itseäsi, sitä paremmin voit ohjata omaa toimintaasi ja vaikuttaa omaan ympäristöösi.

Miten suunnittelet treenit? Pidemmälle aikavälille, yksittäisille treenikerroille vai menet enemmän fiiliksen mukaan? Yhtä ja oikeaa vastausta siitä, miten treenit tulee suunnitella ei ole, mutta se mihin keskityt luonnollisesti vahvistuu eli suunnitelmallisuutta ainakin jossain määrin tarvitaan, mikäli olet asettanut tavoitteita harrastukselle.

Mitä tehdä, jos vuorovaikutus takkuaa? Tuntuuko joskus, että vastapuoli ei ymmärrä viestiäsi tai et koet vuorovaikutustilanteen syystä tai toisesta epämiellyttäväksi. Kyse ei todennäköisesti ole siitä, että toinen osapuoli on tahallaan hankala tai inhottava, vaan enemmän siitä, ettei viesti kulje puolin ja toisin niin kuin se on tarkoitettu....

Millaisia suoritustapoja puomin alastulokontaktilla on? Millaisia onnistumisia puomimatkalta on saatu ja mitkä asiat on koettu haasteelliseksi? Mitä terveisiä puomimatkan alkutaipaleella oleville lähetettiin? Laatimaani puomikyselyyn vastasi yhteensä 104 henkilöä ja tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan koosteeseen vastauksista. Kyselyä jaettiin...

Liian vähän talkoolaisia. Kellään ei ole aikaa. Miksi aina samat aktiivit tekee kaiken? Tuttuja kommentteja varmasti monelle. Jokainen joutuu priorisoimaan omaa ajankäyttöään ja erilaisissa elämänvaiheissa aikaa voi olla eri tavalla käytössä. Jokainen toimii myös omien motiivien pohjalta ja olisikin tärkeää pohtia miten seuratoiminnassa voisi...

Onko sulla joku unelma? Sellainen tapahtuma tai hetki, josta haaveilet, mutta et tiedä olisiko se sinulle mahdollista. Omia unelmiaan voi ja pitää tavoitella - mitäänhän ei voi saavuttaa, jos ei edes yritä. Se, että toteutuuko unelma nyt vai joskus tulevaisuudessa, on kiinni käytettävistä resursseista.