BLOGI

Tuntuuko susta siltä, että sua ja sun koiraa huomioidaan treeneissä yksilöinä? Onko sulla kokemuksia siitä, että kaikille suositellaan samaa vai ootko löytänyt sellaisen valmentajan, joka tunnistaa just sun ja sun koiran vahvuudet ja tarpeet?

Tuntuuko, että omasta harjoittelusta puuttuu fokus? Treenaat sitä ja tätä, mutta kokonaisuus ei etene? Kaipaisitko rinnallesi tukijaa ja sparraajaa? Tai onko sun harjoittelussa jotain tiettyjä osa-alueita, joihin haluaisit keskittyä ja saada apua?

Haluaisitko treenata hoopersia säännöllisesti? Haluatko hioa tekniikka tai vahvistaa koiran taitoja vai oletko aloittelija ja haluaisit tehdä pohjatyöt huolella, jotta harrastaminen on jatkossa helpompaa?

Hoopers lajina

08.06.2022

Hoopers on taitolaji ja vaikka siinä on agilityyn verrattuna vähän esteitä, edellyttää se koiran opettamisen suhteen enemmän, koska koiraa ei pysty ohjaamaan fyysisellä liikkeellä ohjaajan ollessa ohjausalueella. Hoopers kiehtoo itseä kovasti, koska agilityssa minua on erityisesti kiinnostanut koiran taitojen opettaminen ja hoopersissa ne nousevat...

Vuorovaikutus on keskiössä kaikissa kohtaamisissa ihmisten välillä. Itseä se on kiinnostanut kovasti ehkä senkin takia, että haluan hioa omia vuorovaikutukseni taitoja, jotta voisin valmentajana ja kouluttajana tukea muita saavuttamaan oman potentiaalinsa ja tehdä harjoittelusta mieluista kaikille siihen osallistuville.

Näin kuuluu vanha sananlasku ja se pätee sekä koiriin että ihmisiin. Koiraharrastuslajit ovat monelle nuorelle mieluisa harrastus monestakin syystä. Koirat (ja eläimet muutenkin) opettavat vastuuta, vuorovaikutusta ja monenlaisia taitoja. Koira hyväksyy ihmisen juuri sellaisen kuin hän on, joten vuorovaikutuksesta tulee välitöntä ja aitoa. Koiran...

Mikään talo ei pysy pystyssä ilman kunnollisia perustuksia. Huolellisesti tehdyt perustukset eli perustaidot mahdollistavat tehokkaan lajiharjoittelun ja antavat työkaluja jatkoharjoitteluun.

Hoopers on hauska ja vauhdikas laji, joka soveltuu monenlaisille koirille. Agilityyn verrattuna laji kuormittaa koiraa fyysisesti vähemmän, mutta vaatii ohjaajalta enemmän perehtymistä koiran opettamiseen. Hoopers on Suomessa suhteellisen uusi koiraharrastuslaji. Euroopassa ja Yhdysvalloissa lajia on harrastettu jo pidemmän aikaa. Suomessa laji...